Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 9η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας
21-01-2019, 19:15
Την ένατη εθελοντική αιμοδοσία του πραγματοποίησε ο Δήμος Γλυφάδας, με σκοπό την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος. Η αιμοδοσία έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15), σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτήν την πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, αφιερώνοντας μόλις πέντε λεπτά από το χρόνο τους και στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν δεκάδες πολίτες, που έσπευσαν να δώσουν αίμα για αυτόν τον ιερό σκοπό.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας, Ορέστης Τσάγκλας, είπε, χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τόσο τους αιμοδότες που προσήλθαν στην 9η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας για να ενισχύσουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, όσο και το προσωπικό του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας για την άριστη συνεργασία και για την άψογη υλοποίηση της δράσης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, να επιδεικνύουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη μας προς το συνάνθρωπο, ως έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας, της υπευθυνότητας και της ευσυνειδησίας που μας διακρίνει σα λαό, προσφέροντας μόνο δέκα λεπτά από το χρόνο μας».
Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα αίματος δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή Γλυφάδας στις 3 Οκτωβρίου 2014, για τις ανάγκες των δημοτών. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών της πόλης, αλλά και την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος.
Σκοπός της Τράπεζας Αίματος Δήμου Γλυφάδας είναι:
- Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας
- Η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από τη δημοτική τράπεζα αίματος
- Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα
Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους α) πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία β) νεφροπαθείς γ) αιμορροφιλικούς και δ) άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον ε) σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.